Boro in gesprek met Saskia Geeve-Donker van restaurant Polderzicht
De onderneming:
Bij restaurant Polderzicht kunt u terecht voor heerlijke koffie en een groot assortiment verse losse thee, huisgemaakte taart maar vooral ook voor een (zakelijke) lunch een gezellige borrel of een heerlijk diner! Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in Polderzicht een huwelijk te voltrekken of een feestje te geven.
Waarom ondernemer geworden:
Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vader heeft altijd een eigen bedrijf in de scheepvaart gehad en zo is het ondernemen mij met de paplepel ingegoten. Als meisje van 4 jaar zat ik al op kantoor telefoontjes op te pakken en vanaf 2010 ben ik ook lid van het bestuur geworden.
Toen ik de mogelijkheid kreeg om naast het runnen van het bedrijf van mijn vader Restaurant Polderzicht over te nemen heb ik de kans gepakt en de sprong in het diepe gewaagd. Vooral omdat ik, behalve het ondernemen zelf, totaal geen ervaring had in het runnen van een Restaurant.
Wanneer gestart en hoe:
In 2019 kwam Polderzicht te koop. Omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging heb ik vanaf 2 maart 2020 Polderzicht overgenomen. Helaas kwam 12 dagen daarna de 1e lockdown van corona. Met 0 ervaring in de horeca en wel gelukkig een sterke achterban hebben we alles aangepakt en alles omgegooid. Zo hebben wij het terras uitgebreid, een aanbouw geplaatst, de keuken 3x zo groot verbouwd.
Ben je tevreden over wat je hebt bereikt tot nu toe:
Ik ben enorm trots op wat wij met ons team hebben bereikt tot nu toe. Wij hebben bij Polderzicht zo’n geweldig leuk en fijn team. Ik zou het niet zonder alle jongens en meiden kunnen. Horeca is knijterhard werken en lange, zware dagen maken maar gelukkig zijn we allemaal zo op elkaar ingespeeld dat we het met veel plezier doen. Met 200+ gasten per dag blijft het elke dag een feestje ( en uitdaging ) om gasten jong en oud het naar hun zin te maken en te zorgen dat iedereen met een volle buik en een lach op hun gezicht vertrekt.
Heb je nog tips voor andere ondernemers:
Pak alles aan wat je pakken kan, werk net zo hard als je medewerkers en blijf vooral veel plezier houden in je werk!