BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen

Boro in gesprek met Debby Oppenoorth-Lux van Lux Coaching

Datum: 30-08-2024
Geplaatst door: BBN Connect

Onderneming: Lux Coaching

Naam: Debby Oppenoorth-Lux

Kun je ons iets vertellen over je onderneming?

Bij Lux Coaching bied ik advies, coaching en training aan professionals en organisaties. Organisaties kunnen mij inzetten als extern loopbaancoach en vertrouwenspersoon. Ik draag het Register keurmerk van Noloc en het LVV. Ik ben gespecialiseerd in stress- en burn-outbegeleiding en re-integratie bij verslavingsherstel. Daarnaast verzorg ik trainingen, variërend van het herkennen van grensoverschrijdend gedrag tot stressmanagement en effectieve communicatie.

Wanneer ben je gestart en hoe is dat gegaan?

Sinds 2007 werk ik in dit vakgebied en in 2021 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Gedreven door mijn expertise als loopbaancoach wil ik impact hebben op het welzijn en de professionele ontwikkeling van anderen. Ik wilde mijn eigen visie op coaching en training uitdragen op een manier die bij mij past en anderen echt kan helpen.

Waar staat jouw bedrijf voor?

Een belangrijke missie van mij is het doorbreken van het taboe op om hulp vragen. Veel mensen blijven in de praktijk aanmodderen uit angst voor falen, gezichtsverlies of schaamte. Ik verander dit door hulp zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken, ook op de werkvloer. Het is cruciaal dat mensen zich veilig voelen om aan de bel te trekken, zowel professioneel als persoonlijk. Ik zie dat dit een groot positief effect heeft op o.a. de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wat zie je in de toekomst voor jouw bedrijf?

Medewerkers zijn de drijvende kracht achter de productiviteit en prestaties van een organisatie. Daarnaast vormen zij de kern van de bedrijfscultuur. Daar zullen organisaties in moeten blijven investeren. Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage aan het welzijn van mensen binnen organisaties verder uit te breiden. In de toekomst wil ik blijven werken aan het doorbreken van het taboe op hulp vragen en het creëren van veilige werkomgevingen waarin openheid en ondersteuning centraal staan.

Heb je tips voor andere ondernemers?

Blijf trouw aan je missie en visie, én aan jezelf. Identificeer een missie en visie waarin je echt gelooft en waarvan je denkt dat het belangrijk is om aan te pakken. Vergroot je expertise en wees niet bang om een standpunt in te nemen, zelfs als dit tegen de heersende normen ingaat.

Meer informatie:
Website Made by Johan